Goran Bogdan o Školi autonomije

Jedan od naših suosnivača, Goran Bogdan, u podcastu “Sto dana buke” s Ivanom Bevcom govori o mnogim temama a između ostalog i o našoj “Školi autonomije”:

“Ima nešto sizifovskog, jer je to na brdu i preko kilometra treba proći kroz šumu uzbrdo, ima nešto ludo i uzaludno u tome, ima nešto i ljekovito u tome u tome uzaludnom, jer je cijeli svijet u nekoj agresiji i fašizmu neke svrhe i da nešto mora biti za nešto, to sami sebe tjeramo, svijet nas tjera, a ta neka uzaludnost je zanimljiva.”

Pogledajte: Goran Bogdan u “Sto dana buke”

Iz opisa podcasta:

“Čovek iz kulture, čovek sazdan od kulture, one kreativne, umetničke, ali i kulture mišljenja, razgovora i života. Goran Bogdan, velika zvezda regiona sa zavidnom internacionalnom karijerom istovremeno je i skroman, ljubazan i pažljiv, a paralelno s tim idealista, altruista i sanjar ogromne energije. Paleta tema kojih smo se dotakli, a neke i malo dublje obradili ovde su, između ostalih njegova karijera, otočka filozofska škola koju gradi na Visu sa Srećkom Horvatom, angažman na povezivanju regionalne književnosti i filma i još svašta nešto. Goran je sjajan sagovornik, furiozan, razbarušen ali fokusiran i sa jasnom idejom šta bi sve želeo. Neka ostvari pola i to će biti monumentalna građevina.”