Prijavi se: “Šta je za mene autonomija”?

[Poziv za studente] Pokaži nam šta je za tebe autonomija i osvoji učešće na Rurban Days u Mokrin House

Od 28. do 30. novembra 2023. u Mokrin House organizujemo Rurban Days i pozivamo te da učestvuješ na konkursu „Šta je za mene autonomija” koji je otvoren do 15. novembra. Studenati čija dela žiri odabere dobijaju besplatno učešće na ovom događaju, uključujući i boravak u Mokrin House-u tokom trajanja programa.

Rurban Days, koji ove godine organizuju Škola autonomije i Mokrin House, kao centalnu temu ima pitanje autonomije ljudskog života u svetu kojim vlada duboka i višeslojna kriza. Šta je autonomija danas, kad smo više nego ikad zavisni od globalnih tokova koji utiču na naš život? Može li nam umetnost pomoći da stvorimo ostrvo gde ćemo moći da živimo svoju autonomiju i neki bolji život? I šta to danas uopšte znači?

Za odgovorima na ova pitanja tragaćemo zajedno sa filozofom Srećkom Horvatom i glumcem Goranom Bogdanom, su-osnivačima Škole autonomije na Visu u Hrvatskoj, rediteljem Želimirom Žilnikom, spisateljicama Rumenom Bužarovskom, Sašom Savanović i Ivanom Bodrožić.

Program se sastoji od nekoliko događaja, raspoređenih tokom tri dana:

  • Panel „Autonom-i-ja” – na kom ćeš moći da čuješ šta je zajedničko projektima kao što su Škola autonomije na Visu i Mokrin House
  • Retrospektiva filmova Želimira Žilnika – i razgovor sa njim koji će voditi Srećko Horvat
  • Predavanje „Onkraj distopije: od krize do autonomije” – predavanje Srećka Horvata
  • Panel „Autonomija i umetnost” – na kom učestvuju Goran Bogdan, Rumena Bužarovska, Saša Savanović & Ivana Bodrožić 
  • Prezentacija pobedničkih radova na temu „Šta je za mene autonomija”

Ovogodišnji Rurban Days zaključujemo koncertom slovenačke grupe Laibach na koji su dobrodošli ljudi iz celog regiona.

Zašto i kako da se prijaviš na konkurs?

Ako budeš među onima čije delo će odabrati naš žiri, dobijaš besplatno učešće na celom Rurban Days događaju. To uključuje i dva noćenja u šestokrevetnim sobama u Mokrin House-u, uz pun pansion (doručak, ručak i večera).

Na konkursu možeš da učestvuješ ako si student bilo kog fakulteta i stepena studija, u bilo kojoj zemlji. Evo kako možeš da se prijaviš:

  1. Osmisli i napravi kratko delo na temu „Šta je za mene autonomija”. Tvoje delo može biti: (1) esej dužine do 500 reči, (2) slogan, aforizam, misao, (3) pesma/poema, (4) fotografija ili crtež, (5) video trajanja do 2 minute. To su jedini preduslovi, a sve ostalo neka bude stvar tvog ukusa, procene i percepcije.
  2. Tvoje delo ne mora da bude napravljeno posebno za ovaj konkurs – može biti i nešto što već imaš napravljeno ili objavljeno. Jedino je bitno da si ti autor dela s kojim ćeš učestvovati na konkursu.
  3. Pošalji nam svoje delo do 16. novembra mejlom na marko@terra-panonica.com (ako je fajl preveliki, slobodno ga prvo okači na WeTransfer pa nam pošalji link). Bitno nam je da sve prijave imamo na jednom mestu, pa te molimo da svoju pošalješ isključivo na ovaj mejl jer će samo tako moći da bude deo konkursa. 
  4. U mejlu nam pošalji i (1) svoje ime i prezime i (2) par rečenica svoje biografije (sa kog si fakulteta, koje teme ili aktivnosti te posebno interesuju i slično).
  5. Ako žiri izabere tvoje delo, 20. novembra ćemo ti se javiti preko mejla s kog smo dobili tvoju prijavu i poslati ti više informacija o dolasku na Rurban Day.

O pobedničkim radovima odlučuje žiri koji čine Srećko Horvat, Saša Savanović i Goran Bogdan.

Ako imaš bilo kakvih pitanja u vezi Rurban Days-a ili konkursa, slobodno nam piši na marko@terra-panonica.com.